1 cs. Életfa és Élelem hántolt főzőtasakos köles
25 dkg rizsliszt
15 dkg eritrit
2 citrom reszelt héja
6 db tojás
só
15 dkg vaj
kb 3-4 dl tej
A kölest a dobozon lévő előírás szerint főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd ha szükséges, kezünkkel morzsoljuk szét.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá. A kölest keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával, a eritrittell, tejjell , citromhéjjal. Ha nem szárítottuk ki a kölest, akkor kevesebb tej/tejszín kell.
Végül óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojáshabot is. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat közepes hőfokon. Öntsük bele a masszát, és hagyjuk 1-2 percet magába sülni, amíg a massza egésze át nem veszi a sütési hőfokot. Kevergetve szárítsuk a megfelelő állagúra.Házi baracklekvárral tálaltam!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!