Reform:) Egy bevállalós napon nekilátok:)
10 darabhoz:
Kenéshez:
Keverjük össze a száraz elemeket a TW Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A vizet és a tejet melegítsük fel a 0,5 l-es MikroKannában. Ezután a vajat is olvasszuk fel a MikroKannában.
Tegyük a folyadékokat és az olvasztott vajat a kelesztőbe a száraz hozzávalókhoz és robotgép dagasztó karjával vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát.
A Duplafalú Kelesztő tálban két és félszeresére kelesztjük.
Majd enyhén lisztezett Gyúrólapon dolgozzuk kicsit át a tésztánkat. Ezután alakítsuk hengerré és vágjuk 10 felé. A kis tésztáinkat húzzuk hosszúkás (kb.25-30 cm) rudakká.
A rudakból először is készítsünk egy hurkot a képen látható módon.
Majd a jobb oldalra eső tésztavéget kicsit meghúzzuk, és alulról átbújtatjuk a gyűrűn, majd középen kicsit kihúzzuk.
Végül megfordítjuk a zsemlét, és a másik tésztavéget is középre húzzuk.
A zsemléket Szilikon Sütőlapra tesszük, és 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük a tetejüket kevés vízzel felvert tojás sárgával, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejüket megszórhatjuk kenéskor szezám maggal is.
Javasolt Tupperware termékek:
Reform:) Egy bevállalós napon nekilátok:)
ok
Nagyon mutatós. Imádom ezt a császárzsemlét és a formázási módot. Elég sűrűn készítem.
Nagyon mutatós, és bíztosan finom is! szerintem hamarosan sort kerítek én is a kipróbálására! :)
Kati, én most készítettem először. A formázást még gyakorolnom kell, de nagyon finom lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!