A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni.
A tésztához
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, olajat, vizet, sütőport és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan egy fakanállal beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kb. 38x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
Egy kanál segítségével a pudingot foltokban ráhalmozzuk.
Végül az alaposan lecsöpögtetett cseresznyét rásorakoztatjuk.
180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C