1nagy fej vöröshagyma
kb 50dkg sertéskaraj
házikolbász vagy szalámi vagy bolti . egy fél rúddal
1 nagy tejföl:340g
kevés liszt
füszerezéshez:pirospaprika,só,bors,delikát
( ezt az ételt ugyanúgy csináljuk mint a pörköltet de azért le írom a menetét)
A húst felkockázzuk a kolbászt felkarikázzuk .A vöröshagymát felkockázom apróla. Kevés olajon megdisztolom( vagy ahogy anyukám mondja addig párolom míg üveges nem lesz és könnyen nyomódik). Szórunk bele pirospaprikát összekavarjuk beleszórjuk a húst összekeverem és addig nem öntök a húsra vizet míg nem enged maga alól egy keveset. Ezután borítunk rá sok vizet hogy ellepje, só, bors ,delikáttal ízesítjük és hagyjuk főnni a gázon. Eközbe a tésztát elkészítjük az előírása szerint :)
Ha a hús már rágható de egy picit még rágós beleborítjuk a kolbászt is és főzzük egy kicsit még. Ha nem rágós a husi akkor már megfőtt de még menjen alatta a tűz!
Eközben a tejfölt kevés liszttel elkavarom szép simára egy másik tálba. (Vigyázzunk nehogy görcsös legyen). Ha elkavartuk hígítjuk a pörköltlével és szépen visszaöntjük a pörköltbe a tejfölös levet. Kb 10 percig még kavargatjuk míg besűrűsödik .
tésztával,nokedlivel,tarhonyával is lehet tálalni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!