Én is igy készítem,van vele meló.
Hozzávalók: 3 kg csipke bogyó, 80 dkg. cukor, 1 mokkáskanál szalicil, /nekem még van/fél tasak dzsem fix,2 db. alma
Elkészítés: a csipkebogyót jól megmossuk, majd mindkét végét levágjuk.Újra mossuk. A bogyókat annyi vízzel tegyük fel főzni, ami ellepi. Ha félig megfőtt, a két almát meghámozom, bele kockázom.Tovább főzöm. addíg főzöm, míg a fakanállal szét nem tudom nyomni. Akkor bot mixerrel össze túrmixolom, majd nagylyuku tészta szűrőn át paszérolom.Mindíg meleg vízet öntök hozzá, mert sűrű a massza. Utánna a legkisebb lyuku szitán ismét átpaszérolom, hogy a bökős kis szálak ne menjenek át, ehhez is adok közba meleg vízet, mindíg egy keveset. Ha készen vagyok, lemérem a masszát. Az egyém 1.56 dkg. lett. Adtam hozzá 80 dkg. cukrot, majd jól elkevertem, és feltettem főzni. Addíg főztem, míg a habja el nem főtt. akkor hozzá adtam a szalicilt, a dzsemfixet, és fórrón üvegekbe raktam. Tetejét lezártam, és 5 percre lefelé fordítottam, majd száraz dunsztba tettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!