a véleményem rola a legeslegjob lepcsánka a világon és a legfinomab a világon a lepcsánka és jol nész ki
5 db krumpli /jó öklömnyi nagyságú/
1 db. tojás
1 púpozott evőkanál liszt
2 mokkáskanál só
1 dl tej
20 dkg trapista sajt
3-4 evőkanál olaj
A krumplikat a sajtreszelőn lereszeljük, beletesszük a tojást, lisztet, tejet és a sót. Jól elkeverjük.
Egy teflonserpenyőbe kicsi olajat csurgatunk, amikor már forró, beleteszünk 2-3 evőkanál masszát és palacsinta vékonyságúra elsimítjuk.
A tetejére trapista sajtot reszelünk, jó bőven.
Míg a serpenyőben levő oldala megpirul, ráolvad a sajt is.
Ezután pár csepp olajat csepegtetünk a sajtra és megfordítjuk a lepcsánkát.
Akkor jó ha a sajt csipkeszerüen rápirul a lepcsánkára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!