4 filézett csirke mell 4 csirke máj
Só ,fokhagyma granulátum , 2dl tej
2db tojás liszt zsemlemorzsa (panírozáshoz)
50-60dkg burgonya( fagyasztott) olaj a sütéshez
A csirke melleket lapjában 3/4 részig be vágom úgy hogy egyben maradjon, enyhén meg kloffolom . Sózom és fokhagymás tejbe áztatom kb 2 órára (ettől lesz finom omlós a hús ) A csirke májakat egy teflon serpenyőbe leheletnyi olajon hirtelen sütöm mind két oldalán.
A csirke melleket ketté hajtom ,rá rakok egy egy májat. Ráborítom a hús másik oldalát . Hagyományos módon panírozom . Bő forró olajban sütöm először fedővel letakarva , majd a másik oldalát fedő nélkül.
Amíg a hús sül , ki sütöm hozzá a burgonyát , lehet rizi bizivel , burgonya pürével tálalni . Nálunk a család jobban szereti a sült burgonyát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!