Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csirkemellkockák a mama töltelékével

felvitel dátuma: 2011-03-04 11:31:50       mai nézettség: 1       nézettség: 4296
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet csirkemell ( 40 dkg )
só csipetnyi
bors csipetnyi
puha sajt 20 dkg
gépsonka ( prágai sonka is lehet )  20 dkg 

Házi töltelék:
30 dkg csirkemáj
6-7 kifli
1 kis csomag petrezselyemzöld
fél dl étoolaj
2 db tojás
só, bors, ételízesítő csipetnyi
krumplipüré, zöld saláta, vagy savanyúság a díszítéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

 Egy közepes tepsit kiolajozunk. Kiklopfolunk kb. 8 szelet csirkemellet, elötte megsózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljára szépen egymás mellé helyezzük öket. Erre rakunk egy sor puha sajtszeletet.
Befedjük vele a csirkemellszeleteket. Ezután egy sor szeletelet gépsonka következik/ finom a prágai sonka is/.
Ezután erre kerül a házi töltelék, amely így készül:
30 dkg csirkemájat megtisztítunk az inas részektöl és ami a legfontosabb, hogy késheggyel péppé szétnyomkodunk /ne kockára vágjuk, hanem péppé.../,6-7 kiflit vízbe áztatunk,1 kis csomag petrezselyemzöldet apró kockára vágunk és fél dcl olajban 1 percig megfonnyasztunk.
Egy nagy tálba beletesszük a kifliket, amelyekböl a vizet teljesen kifacsarjuk.
Ehhez hozzáadjuk a csirkemájat, a fonnyasztott petrezselyemzöldet az olajjal együtt, 2 egész nyers tojást,sót, borsot, vegetát.Mindezt jól összegyúrjuk.
A tepsiben a sor sonkára ráöntjük a tölteléket.Pici olajjal meglocsoljuk.
Ezután elömelegített sütöben kb. 50 percig, szép pirosra sütjük.Hagyjuk kihülni és kockákra szeletelve tálaljuk.
Hütöben tartva több napig is eláll. Melegen tálalhatjuk, finom krumplipürével, zöld salátával, vagy savanyúsággal. Hidegen fogyasztva is kitünö.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marcsi 2029 2011 március 04

Ez nagyon jól néz ki .Ki próbálandó listára téve.

0/10 Liza 2011 március 09

Nekem is nagyon tetszik, hétvégén vendégeket várok, kifogom próbálni!

10/10 hajni 2011 május 08

Ez nagyon finom.Családom nagyon szereti,ma is ez az ebéd.

0/10 balo ildiko 2011 május 08

finom lehet kifogom probalni

0/10 Liza 2011 május 10

Megsütöttem és nagyon finom. Arra kell ügyelni, hogy a húst csak enyhén sózzuk, mert nekem egy kicsit sós lett, lehet a sajttól illetve sonkától!

0/10 cirmicica 2011 június 05

nagyon finom biztos ers jol nez ki...

0/10 Picike 2014 november 19

Most sütöm,nekem egy kicsit hígabb lett a töltelékes része.Mert nem volt otthon elég kiflim.Tenni akartam bele egy kis zsemlemorzsát és a végére el felejtettem. A tölteléknél én a májat bele kevertem a zöldség zöldjéhez mikor az olajban oda tettem kicsit meg pirítani és együtt pirítottam és foghagymát is nyomtam bele egy kicsivel több fűszereket.A párom most kóstolta azt mondta nagyon finom.Tényleg egy kicsit sós lett de nem veszélyes.Én a tetejére is tettem csirkemell szeleteket mert az aljára elég vékonyra sikerült és még egy kicsit meg szórtam reszelt sajttal.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

pulykahús, pulykamell, pulykamell érme, pulykahamburger, pulyakolbász, pulykacomb, rolád, felvágott, löncshús, filézett pulykamell, apróhús

tisztítószer,tisztaság, tisztítóhab, folteltávolítás,fertőtlenítés, mosás, mosogatás
autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu


weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu


Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.