1 csirkerolád
1 csirke vagy tyúk leveskocka
800 dkg krumpli megmosva
4 kis hagyma pucolva 4-be vágva
500 sárgarépa megpucolva nagyobb kockákra vágva
pár darab zellerszár darabolva
2 babérlevél
kevés olivaolaj
Mély tepsi vagy jénai kb 3 literes
A sütöt elömelegitem. (Recept szerint 180 fokra, de nekem a sütöm ezen a fokon alig csinál valamit.Én 220-240-el sütöm, de mindenki sütöje másként süt.)
A csirkeroládot papirtörlövel megtörlöm a nedvességtöl.
Serpenyöben minden oldalát kevés forró olajon barnára piritom.
Közben 250 ml vizben felforralom a leveskockát.
A krumplikat 4-be vágom (ha nagyobb lenne akkor tobbe is lehet), a tepsibe teszem. Hozzáadom a hagymákat a sárgarépát, a zellerszárat és a babérlevelet. Borssal izesitem.
A csirkeroládot behelyezem a tál közepébe, az olajat ami megmaradt a rolád piritása után, hozzáöntöm és ráöntöm a leveskockából készült levet is.
Kb 50 perc alatt középrészen a sütöben készre sütöm. Legalább egyszer, de ha lehet többször is megforgatom a roládot és a zöldségeket is.
Tálaláshoz a roládról leszedem a hálót, felkarikázom és a zöldséggel együtt elosztom a tányérokra. Esetleg a levét is lehet kinálni hozzá egy külön kis edényböl.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!