40 dkg főtt csirkemell
30 dkg héjában főtt burgonya
1-1 zellergumó és paradicsom
2 alma
10 dkg uborka
1 tubus majonéz
1 dl tejföl
Mustár
Citromlé
Porcukor
1 db. paradicsom
Előző ételből megmaradt húslevesből a csirkehúsról leszedjük a bőrt, és eltávolítjuk a csontot, majd apróra vágjuk.
A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sóval megszórjuk, forró vízzel leforrázzuk, 4-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tisztított burgonyát és uborkát is metéltre vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csirke húst, majd összekeverjük a kihűlt zellerrel.
A majonézt a tejföllel elkeverjük, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük, és beleforgatjuk a saláta alapanyagait.
A megmosott, szárazra törölt héjas almát kimagozzuk, metéltre vágjuk és belekeverjük a salátába. A tetejét paradicsomgerezdekkel díszítjük.
Lehűtve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!