1 cs. spárga (14 szál)
1 evőkanál olíva olaj
14 szelet sonka + 4 szelet a tetejére
10 dkg tea vaj
2 púpozott evőkanál liszt
3 dl tej
2 mokkás kanál őrölt szerecsendió
1 mokkás kanál vegeta
1/2mokkáskanál őrölt fehér bors
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
1/2 csomag petrezselyem
1 db tojás
20 dkg reszelt trappista sajt
vaj a tűzálló tál kivajazásához
A spárgát megmosni,megtisztítani,grill serpenyőben 1 ek olíva olajon megpirítani,a sonka szeletekbe betekerni,tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat,elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni( csomómentesre),bele a szerecsendió,a két féle bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,a vegeta,ha kész a krém,a felvert tojást belekeverni,majd a spárgákra önteni,elsimítani,a megmaradt sonka szeleteket szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,reszelt sajttal megszórni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,190 fokon kb. 25 perc.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!