Fél kg csirkemáj,
4 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg ch csökkentett liszt
30 dkg zöldségkeverék
20 dkg sajt
1 kevés ételízesítő
1 csipet őrölt bors
1 csipet szerecsendió
1 tk só
Fél dl étolaj
1 kevés fűszerkeverék.
A csirkemájat grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon, serpenyőben lesütjük. A zöldségeket 5 deka vajon, ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítve, félig puhára pároljuk. A vajból, lisztből, tejből, besamelmártást készítünk (vajas rántás tejjel kiforralva). Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd belekeverjük a zöldségeket. A csirkemáj szeleteket egy tűzálló tálba tesszük, egymás mellé. Habzsákkal, vagy kanállal ráhalmozzuk a zöldséges besamelt. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Köretet tetszőlegesen készíthetünk mellé (burgonyapüré, saláta, párolt rizs).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!