Egy közepes méretü tepsire való papír
50 dkg túró
7 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliáscukor
10 dkg elöreáztatott mazsola
1 db citrom
9 tojás
8 evökanál porcukor
8 evökanál liszt
10 dkg házi baracklekvár
10 dkg málnalekvár
Egy közepes méretü tepsit papírral kibélelünk, a sütöt 180 C fokra elömelegítjük.
50 dkg túrót áttörünk, 7 dkg kristálycukorral, 1 vaníliáscukorral, 10 dkg elöreáztatott mazsolával, és egy citrom reszelt héjával elvegyítjük.
8-9 tojásfehérjét , 8 evökanál porcukorral kemény habbá verünk fel, majd a sárgájákat óvatosan hozzákeverjük.
A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverünk 8 evökanál lisztet, a másik felét pedig a túrókrémbe forgatjuk.
A lisztes massza kétharmadát a tepsibe simítjuk, erre a túrós keveréket tesszük, végül a tetejét a maradék piskótamasszával berácsozhatjuk.
A rácsok közé házi baracklekvárt töltünk és a sütit az elömelegített sütöben kb. 30 percig sütjük.
Ha kihült , vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. Én a szeletek közepére házi málnalekvárt is tettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!