Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokis-banános szelet

felvitel dátuma: 2011-03-07 11:19:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2607
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

piskótatészta:
6 tojás
15 dkg porcukor
egy pici só
15 dkg rétesliszt
fél tasak sütöpor
3 dkg vaj

5 banán

krém:
3 dl tej
5 dkg félsimalisztet/réteslisztet/
25 dkg teavaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
2 kanál kakaópor

csokimáz:
20 dkg tejcsoki
10 dkg teavaj
3 kanál te

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítjük a piskótatésztát.

6 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg porcukorral, majd a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Nem árt bele egy pici só, ettöl keményebb lesz a hab.
Ezután összevegyítünk, szitálunk 15 dkg réteslisztet és fél sütöport, majd fokozatosan és váltakozva a kemény habbal óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy egy sütöpapírral kibélelünk.
Ebbe beleöntjük a piskótatésztának valót. Elömelegített sütöben 170 C fokon megsütjük. Max.20 perc. Az ajtót ne nyitogassuk.
Ezután hagyjuk kihülni és ha kihült 5 banánt szépen sorban rászeletelünk a piskótatésztára.
Elkészítjük a krémet: 3 dl tejben 5 dkg félsimalisztet/réteslisztet/ megfözünk állandó kevergetés közben.
Ha besürüsödött, csomómentesre keverjük és hülni hagyjuk.
25 dkg teavajat 20 dkg porcukorral, egy vaníliáscukorral és 2 kanál kakaóporral szintén mixerrel habosra keverjük.
A banán tetejére óvatosan rákenjük, egyenletesre elsimítjuk.
Erre kerül a csokimáz.

Én így készítem: egy kis lábaskába 15 -20 dkg tejcsokit tördelek, kb. 8-10 dkg teavajat és 2-3 kanál tejet adok hozzá.
Állandó kevergetés mellett felolvasztom és csomómentesre keverem.
Ha már besürüsödik, leveszem a tüzröl és  még kevergetve kicsit kihütöm/kb.10 perc/, majd óvatosan ráöntöm a krém tetejére.
Elsimítom.
Ezután hütöbe teszem és csak akkor szeletelem, ha jól összeállt a hidegen a sütink.
Szeleteljük, de csak forró vízbe mártott késsel, ezt ne feledjük.
És minden vágás után leöblítjük a kést forró vízzel. Ez a titka a szép szeletelésnek.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.