Te jó élet, milyen régen keresem már ennek a levesnek a receptjét! Gyerekkoromban ettem egy ismerősnél és azóta sem tudtam elfelejteni, de mi nem főztük ezt otthon. Köszönöm, hogy fölraktad! Mindenképpen megfőzöm!!!
50 dkg sertés csont
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg vegyeszöldség/ sárga-fehérrépa/
kis darab zeller
30 dkg darált hús
fél maréknyi rizs
2 ev.kanál liszt
1 db tojás
só, örölt bors, petrezselyem
0,5 dl savanyú káposzta leve, vagy pici ecet, ha nincs korpacibere, mert azzal az igazi, ami úgy készül, mint a
kovászos uborka.
Korpacibere készítése:
1 l búzakorpát leöntünk 3l forró vízzel, üvegbe töltjük és egy db kenyeret teszünk hozzá, kis tányért a tetejére és langyos helyen megsavanyodik.
Kevergetni kell 3-4 napig és a habját leszedni, leszűrni, mikor kész.
Mivel nem csinálok gyakran csorbás ételeket,ezért a savanyú káposzta leve is megteszi.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A csontot megmosom és felteszem hideg vizben főzni kb 1 órát . A habját leszedem és leszűröm,ez a leves alapja. Majd vissza a tűzhelyre és beleteszem a zöldségeket, amiket vékony csikokra a hagymát apróra vágom és a csontlében megfőzöm. A darálthúst a megmosott rizzsel , a liszttel, tojással összedolgozom,sózom,borsózom és diónyi gombócokat vizes kézzel formázok belőlük és a zöldségleveshez adom óvatosan, ne hogy szétessenek..Lassú tűzön főzöm, végül a korpaciberével vagy annak hiányában sav.káposzta levével higítjuk-savanyítjuk.Petrezselyemmel meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!