Csöröge fánk: 300g liszt 150 ml tejföl 5 g porcukor 50 g vaj 3db tojássárgája 1 csipet só étolaj a (sütéshez) + porcukor ( a megszorásához) Esetleg lekvár
Elöször a lisztet elmorzsoljuk a vajjal majd hozzá teszünk az összeshozzávalokat és hólyagos dolgozzuk a tésztát könyebb ha az aztán dolgozzuk ki ezután fóliába csomagolni és a hütöbe rakni kb 1 órára. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és négyszögletes vágni és a közepét kicsit elvágni és át bújtatva és bő forró olajba kisütni.a végén megszorni porcukorral és tálalni lekárral is lehet vagy alanaturon enni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!