Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csülkös kenyér

felvitel dátuma: 2011-03-07 12:04:56       mai nézettség: 4       nézettség: 11755
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

1 db közepes füstölt csülök ami jó húsos

1 fej  vöröshagyma

1 egész fej fokhagyma

1 kg liszt

1 evőkanál só

1 db élesztő

2 dl langyos

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 70 perc

Főzési idő: 150 perc
Elkészítés:

A csülköt tegyük egy nagy fazék vízbe, és a hagymák társaságában megfőzzük. A csülök nagyságától függően 2-2,5 órán keresztül. Mikor megfőtt, egy rácsra tesszük, kifordítjuk belőle a csontot, és hagyjuk lecsöpögni, illetve kihűlni.

Ha van kenyérsütő gépünk, akkor egy laza roppant elegáns mozdulattal beleszórjuk a lisztet, a kanál sót, az élesztőt, és a langyos vizet. Ha kevésnek bizonyul a víz, óvatosan adható hozzá. Finom kecses mozdulattal rányomjuk a 8 -as programot, ami a kenyérsütő gépeknél általában a dagasztó program. Innentől kezdve csak megvárjuk míg megdagasztja. Ám ha nem vagyunk olyannyira szerencsések, és konyhánkból hiányzik e fontos dolog,  (amit gyorsan szerezzünk be) akkor sem kell elkeseredni, mert akkor a kezünkkel kell megdagasztani, ami jóval fárasztóbb munka. Inkább keményebb  legyen a tészta, mint puhább. Majd kelesztés céljából melegebb éghajlatra száműzzük, egy tiszta ruhával letakarva. Igen tudom, most sokan felhördültök, de hát a gép keleszt is. Ez így igaz, az enyém is. De nekem nem lett vele jó a tésztám. Sokat sütöttem, és a kinti kelesztés a legjobb.

Nos amíg kel a tésztánk, addig a  csülköt tetszőleges, féltenyérnyi darabokra szeleteljük. Majd a megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük. Tetszés  szerinti formát alakítunk ki a két kicsi kezünkkel.  Vagy kör alakút, vagy téglalap alakút. Csak lazán igazgatjuk, húzogatjuk azt a kenyértésztát. Én általában téglalap alakút szoktam készíteni, mert abban egyenletesebben lehet elosztani a husit. Sodrófát TILOS használni. Azt maximum a torkosok elriasztása céljából tegyük oda figyelmeztetőnek.  Mert majd meglátjátok, mint a darazsak a cukorra úgy térnek vissza egy-egy csipet csülköt kóstolni a drága családtagok.

 

Szóval folytatom:

 

Szépen elosztjuk a husit és feltekerjük a tésztát , mint a bejglit. Beletesszük egy kiolajozott tepsibe, és ismét kelesztjük, a már ismert melegebb éghajlaton. Ha kör alakút készítünk akkor cipóformát próbáljunk meg kialakítani.

Ha szépen megkelt, akkor a már előmelegített sütőbe tesszük, és kb 1,5 órán át sütjük 180°C-on. Ha szépen megpirult, akkor kivehetjük a sütőből és azonnal egy vizes ecsettel bekenjük. Ettől lesz szép fényes és ropogós a teteje.

Megvárjuk míg kihűl, és szépen felszeleteljük.

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető étek, ami amilyen egyszerű, annál nagyszerűbb, és hatalmas elismerést vált ki abból, akit megkínálsz vele. Nekem hatalmas sikerem volt véle mindig. Ezért már menetrend szerint sütöm, szinte másfél kéthavonta.

Szakács: Vica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 augusztus 12

Nagyon guszta,étvágygerjesztő!Gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.