Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Csülökpörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2013-05-20 00:12:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3990
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         2 db csontos bőrös csülök 3kg körüli

·         2 db  zöld paprika

·          1 db közepes paradicsom

·          2 evőkanál erős pista

·         1 evőkanál  só

·         1 tk bors

·         1 evőkanál piros paprika

·         5 fej vöröshagyma

·          1 fej fokhagyma

·         1  evőkanál zsír

·         15 dkg füstölt szalonna

·         1 tk őrölt kömény

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A bőrös csülköt kicsontozzuk, amennyire tudjuk, majd apróbb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra. A vöröshagymát felaprítjuk. A paprikát és paradicsomot szintén

Amikor minden alapanyag feldolgozásával elkészültünk,  a  bográcsot kikenjük a kanál zsírral  a szalonna kiolvasztásával kezdünk. Amikor ez megvan és forró a zsiradék, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, sűrűn kevergetve kipirítjuk, közben sózzuk (ezt azért, hogy a levét és zamatait jobban kiadja, karamellizálódjon kicsit), majd miután kipirult a hagyma, megborsozzuk és átforgatjuk. Ezután jöhet rá a hús, amit szintén kipirítunk. Ennél a pörköltnél figyeljünk, mert a bőr miatt könnyen odaéghet, még ha víz van rajta, akkor is. 

Ha a hús megpirult kissé, felönthetjük pár dl vízzel, és ezzel párolhatjuk tovább. Amikor levét visszafőtte, megszórjuk pirospaprikával, és a fokhagyma felét rázúzhatjuk. Elkeverjük és felöntjük szintén kevés vízzel. Ekkor belerakjuk a paprikát és paradicsomot. Megkóstoljuk és utána ízesítjük. és beletesszük a köményt is .Mindig annyi levet öntünk rá, hogy ne kapjon oda de szaftos maradjon. 

A végén belerakjuk a maradék fokhagymát és  összeforraljuk. (Az ízhatás kedvéért csinálhatjuk úgy is, hogy nagyon kevés olajon a zúzott fokhagymát megfuttathatjuk   és ezt öntjük a pörköltbe.)

Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk mellé savanyúságot  kínáljunk.

 

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.