A tésztához:
300 gr liszt- fele sima, fele darás
2dkg élesztő
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dc tej
egy csipet só
egy pici rum
1 tojás
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
7 dc- s cukkíni befőtt
3 evőkanál cukkíni lekvár
Egy nagy marék durvára vágott dió
5 evőkanál nádcukor
1 tojás a kenéshez
kevés olaj
A tálba szitált liszthez hozzáadom a sót,hozzáöntöm a langyos tejben a cukorral felfuttatott élesztőt, az egész tojást, egy csurrantásnyi rumot, és hólyagosra dolgozom.Majd végül beledolgozom az olajat.
A duplájára kelesztem.
Egy lisztezett gyúródeszkára borítom a tésztát, kinyújtom,megkenem a lekvárral.Azután rászórom a levétől lecsurgatott befőttet, megszórom a dióval, és végül a cukorral.Összetekerem.Egy olajozott tepsire patkó alakban ráhelyezem.Egy tojással megkenem, előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöm.Tálaláskor porcukorral megszórom ,vagy egy kevés mézzel lecsorgatom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!