HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ.
25 dkg sima liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg margarin,vagy ki mit használ
8 dkg eritrit-stevia por keveréke/vagy10 dkg cukor
3 db tojássárgája
csipet só
2-3 ek. tejföl
1/2cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
20-25dkg. darált édesített dió
1/2 kg magozott édesített meggy,vagy lekvár
3db. tojásfehérje csipet sóval kemény habbá verve
TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Először a sót,sütőport,édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe,majd a margarint belemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk.
TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A pici sóval felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük az édesített darált dióhoz.
Kis golyókat formálunk a tésztából,majd belenyomkodjuk a kosárkákba,/24 db formához kb.4 dkg tészta/darab kell/
ezután minden kosárkába meggyet rakunk,majd a diótölteléket is elosztjuk és 175 fokon kb. 1 óráig sütjük.
MEGJEGYZÉS:
HA NINCS FORMÁNK,AKKOR A GOLYÓCSKÁKAT SZÉTNYOMKODJUK TÉGLALAP ALAKÚRA ÉS ÍGY IS MEGTÖLTHETJÜK A TÖLTELÉKKEL,MAJD KETTÉHAJTJUK ÉS A SZÉLEIT LENYOMKODJUK.
Saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!