Hozzávalók:
Tészta:
1 kg finomliszt
2 csipet só
4 db tojássárgája
15 dkg eritrit-stevia édesítő
1/2 l. tej
1 db kocka élesztő
1 tk. rumaroma
20 dkg margarin
Túró:
50 dkg tehéntúró
1 cs. vaníliapuding
1 ek.folyékony édesítő
1,1/2dl tej
Morzsa:
3 dkg rétesliszt
3 dkg vaj
3 dkg eritrit-stevia édesítő
Tetejére:
30 dkg magozott édesített meggy
1 ek.folyékony édesítő
Elkészítés:
A kovászhoz a 1/2l.tejet meglangyosítjuk,hozzáadjuk az élesztőt,az édesítőt,a rumaromát és 2 ek.liszttel megszórjuk.
A tésztához a lisztbe keverjük a sót,elmorzsoljuk benne a margarint,
hozzáadjuk a tojássárgákat,a kovászt és jól összedolgozzuk,duplájára kelesztjük.(kb.fél óra)
A túrót az édesítővel,a vaníliapudinggal és a tejjel jól összekeverjük/mixeljük/legyen sima,mert habnyomóból fogjuk rányomni a korongokra. Mehet a hűtőbe.
A morzsához,a vajat a rétesliszttel és az édesítővel "borzasra" keverjük.
A meggyet az édesítővel összekeverjük,
majd leszűrjük.
A megkelt tésztát kb.1/2cm.vastagságúra nyújtjuk és egy 6-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
mindegyik korong közepébe mélyedést nyomunk egy kisebb pohárral,majd a túrókeveréket egy habzsákba téve a korongok tetejére nyomunk egy kört.
A lecsöpögtetett meggyből teszünk a tetejükre és a morzsával megszórjuk.
175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját cukormentes változat
forrás:Top receptek,admin
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!