Ja, van benne édesség, csak nem kristálycukor.
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg zabpehely,világos rozs,nagyi sütemény lisztkeverék,vagy sima liszt
25 dkg vaj,/ nálam fele vaj,fele margargarin /
1/2 ek.folyékony édesítő,vagy 3 ek. porcukor
1db.egész tojás,2db sárgája/S-M/
2dkg élesztő
1 1/2 dl tej
1 csipet só
Töltelék:
1/4 kg darált dió
10 dkg. eritrit-sztevia por keveréke,vagy 20 dkg cukor
vanília por,vagy vaníliás cukor
Az anyagokat összekeverjük és félretesszük.
Lekvár: 500g barack,nálam vegyes gyümölcs
kevés rum,vagy aroma,vízzel hígítva.
Csokimáz: 5dkg csokoládét kevés vaníliás vízzel,egy diónyi vajjal összefőzünk és a kész tészta tetején egyenletesen elkenjük.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal,vagy sima cukorral.
A liszthez hozzákeverjük a sót,majd a vajjal,margarinnal összemorzsoljuk,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a tojás sárgákat,az egész tojást,az édesítőt/cukrot/és jól összedolgozzuk.
A tésztát négy/cipóra/ téglalapra formázzuk,tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Egy tepsit/30x30/ kizsírozunk lisztezünk,majd az első lapot beletesszük,ezt a rumba mártott ecsettel,megkenjük
a lekvár 1/3-ával,rászórjuk a diókeverék 1/3-át,majd ezt még 2x megismételjük,végül az utolsó lappal befedjük.
Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb.40 percig sütjük.
Saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!