Jól megsikáljuk a burgonyánkat, majd srégan karikákra vágjuk. 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
Azután egy serpenyőbe olajat hevitünk, majd beledobjuk a burgonyakockákat és fedő alatt jól megsütjük.
Azután kiszedjük őket, kitöröljük a serpenyőből az olajat, majd a következőket tesszük bele: viz, cukor és szezámolaj keverékét.
Felforraljuk, ha már a habok aprók lettek, akkor beletesszük a burgonyát.
Hozzáadjuk a szezámmagot is, és jól beleforgatjuk mig mindenhol nem éri a szósz, és nem karamellizálódik.
Italok mellé kiváló otsumami (inyencség).
Jó étvágyat kivánok! :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!