15 dkg lencse
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
2 szelet karalábé
1 db közepes hagyma
2 cikk fokhagyma
1 db babérlevél
1 vékony karika citrom
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem zöld
só
szükség szerint pár csepp citromlé
A lencsét előző este beáztatjuk,
A vajon az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát megdinszteljük.
A felkarikázott zöldségeket beletesszük és ezeket még 10 percig fedő alatt-néha megkeverve- pároljuk.
Következik a lencse, a babérlevél és a citromkarika. Ezekkel jól átkavarjuk, megsózzuk és 1,5 liter vízzel felöntjük.
Pár perccel az elkészülte előtt hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!