nagyon jól néz ki ezt holnap ki is próbálom köszönöm
20 dkg darált keksz (petit beure v háztartási)
20 dkg cukor
20 dkg margarin
20 dkg darált dió
15 dkg étcsokoládé
1 vaníliás cukor
1. Forraljuk fel a cukrot 2 dcl vízben,
2. A még meleg sziruphoz adjuk hozzá a 15 dkg margarint és a vaníliás cukrot,
3. Amikor felforr húzzuk le a tűzről és hagyjuk 15 percig hülni,
4. A még meleg keverékhez adjuk hozzá a darált diót és kekszet,
5. Az így kapott masszát felezzük el és az egyik feléhez keverjük hozzá a 7,5 dkg felolvasztott csokoládét,
6. Egy tepsi vagy kerámia tál alját kenjük meg olajjal majd rétegezzük az előbb elkészült masszákat,
7. Elsőként a sötét színű keveréket símítsuk a tepsi vagy tál aljára, majd arra jöjjön a világos massza végül annak tetejére kenjünk csoki glazúrt,
8. A csoki glazúrt készítsük 7,5 dkg felolvasztott csokoládé, 5 dkg margarin és 1 evőkanál víz keverékéből, úgy hogy az összetevőket melegen összekeverjük, majd nyomban ráöntjük a világos sütemény réteg tetejére,
9. Ez után hagyjuk kihülni, majd kb 10 percre tegyük a hűtőszekrénybe, de semmi képpen ne tovább, mert a sütemény kiszárad és megrepedezik.
10. Miután kivettük a hűtőből szeleteljük fel kicsi szeletekre, mert elég laktató és szoba hőmérsékleten tároljuk így akár 2 hétig is eláll, ha még marad belőle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!