Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diós piskóta holdacskák

felvitel dátuma: 2011-03-01 20:00:38       mai nézettség: 1       nézettség: 7196
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

3 db tojás
25 dkg kristálycukor
12 dkg vaj
1 tasak sütöpor
25 dkg liszt
1 dl tej
10 dkg dió
1 tasak vaniliacukor
 



 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját, 25 dkg kristálycukrot és 12 dkg vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva, hozzáadjuk az 1 tasak sütöporral elkevert 25 dkg lisztet és 1 dl tejet, végül a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és a tetejét sürün megszórjuk durvára vágott dióval/én most pekándiót használtam/.
Ezután elömelegített sütöbe tesszük és mérsékelt tüzön /180  celsius fok/ megsütjük. Az ajtó ajtaját míg meg nem sül a piskóta, nem szabad kinyitni, ez kb. 15 -20 perc.
Hagyjuk a tepsiben kihülni, majd araszolgatva pogácsaszaggatóval kis félholdacskákat vágunk ki belöle.
Biztos vagyok benne, hogy a "szabáshulladékkal" sem lesz gond, a süti illatára besereglett családtagok azonnal elpusztítják.Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 balics marika 2013 május 27

egyszerű és finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.