Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hal ételek recept » Ecetes hal

felvitel dátuma: 2011-10-22 15:30:02       mai nézettség: 1       nézettség: 3686
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • 2 kg ponty szelet
  • 1 kg hagyma
  • cukor
  • egész bors
  • babérlevél
  • 4,5 l víz
  • 5 dl 10%-os ecet
  • liszt
  • db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

halszeleteket besózzukegy órát hagyjuk állni.

A tojásokat beleütjük a Mix-Fixbe, sózzuk, és jól összerázzuk.

A FrissTorony 3 kis edényébe tesszük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát. Bepanírozzuk be a halszeleteketmajd  olajban kisütjük a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben.

Közben elkészítjükaz ecetes levet.

vízhez hozzáöntjük az ecetet, ízlés szerint ízesítjük sóval és cukorral, egész borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünkben.

Míg a hal sül, az ecet pedig forr, a TW Konyhai Késsel megpucoljuk a hagymát úgy, hogy a gyökerét rajta hagyjuk. A Konyhaművész Szeletelővel vékony karikákra szeleteljük a hagymákat, használva a kézvédőt hozzá, amibe a hagymát a gyökere felöli, részen beleszúrjuk.

A 6 literes Kristály Tálba egy sor halat teszünk, erre egy sor hagyma kerül. Így rakosgatjuk felváltva a halat és a hagymát. Záró sorként a tetejére hagyma kerüljön.

A forró ecetes levet a halra öntjük. Hagyjuk hűlni és mikor már beszívott a hal az ecetből, akkor pótoljuk. Mikor készen vagyunk, a tálat a tetejével lezárjuk és pár napig így érleljük az ecetes halunkat.

Javasolt Tupperware termékek:

  • 6 l-es Kristály Tál
  • TW Konyhai Kés
  • Mix-Fix
  • Friss Torony 3 db edénye
  • Konyhaművész Kézvédős Szeletelő
  • Mesterszakács 7,5 l-es Füles Főzőedény az ecet forralásához
  • Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyő a hal sütéséhez
  • Mindent Bele edények, amiben a és a cukor és a babérlevél van
  • Kristály fűszertartó, amiben az egész borsot tartjuk
  • Óriás Kamracsoda, amiben a hagymát tároljuk
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.