Tészta:
20 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
pizzafűszer
1 babérlevél
só
bors
cukor
Feltét:
2 paradicsom, feldarabolva
20 dkg reszelt sajt
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, pizzafűszert, babérlevelet, jól összeforralom, majd kihűtöm. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a darabokra vágott paradicsomot, sózom és megszórom pizzafűszerrel. Rászórom a reszelt sajtot. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!