Nagyon finom lett és ráadásul egyszerű és gyors!
1/2 kg. teljeskiörlésű tönkölyliszt
1 teáskanál őrölt köménymag
2 tk. só /tengeri sót használok/
1 tk. szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
8 evőkanál olaj
4 dl. víz
A lisztbe beletesszük a száraz hozzávalókat, jól elkavarjuk, majd az olajat végül a vizet. Fakanállal jól kidolgozzuk kb.2-3 perc, majd kiolajozott formába rakjuk. /nekem egy 11x22 cm-es kis magasfalu tepsim van/. A tészta tetejét éles késsel három helyen bemetszem, hogy ha akar, ott repedjen meg.
Előmelegített sütőbe tesszük. Sülés után azonnal hideg vízbe mártott ecsettel /kenőtollal/, megkenjük, hogy ne keményedjen meg a kenyér külseje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!