Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Osztrák » Elzászi almatorta

felvitel dátuma: 2012-02-17 19:19:35       mai nézettség: 1       nézettség: 3155
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

·         30 dkg liszt

·         20 dkg margarin

·         1 púpozott ek porcukor

·         1 zacskó vaniliás cukor

·         csipet

·         1 tojás sárgája

·         1 kk sütőpor

·         1 ek tejföl

·         tehetsz a tésztába, ha akarsz egy ½ citrom reszelt héját vagy csipet fahéjat vagy kevéske vaníliaaromát.

Krémhez

  • 250 g tejföl
  • 3 tojás
  • 1 csomag "vaníliás"pudingpor (400 ml tejjel és 7.5 dk cukorral sűrűre főzve)

A rakományhoz és szóráshoz

·         6-8 db alma

·         3 ek őrölt mandula, dió, vagy zsemlemorzsa

·         2 ek cukor

·         2 ek baracklekvár

Sütéshez

·         csatos tortaforma

·         sütőpapír

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Elkészítése a tésztának: Minden hozzávaló hideg legyen. Egy késes aprítóba teszem az összes anyagot. Csak annyit keverek a géppel kis fordulaton, hogy a tészta összeálljon. Deszkára teszem, gyors mozdulattal gömbölyítem, 4 mm vastagra nyújtom (akár 2 fólia közt) nagyobb körré, mint a forma alja. (Ha nem megy, akkor a formába nyomkodd a tésztát) Ezt egy papírral bélelt kapcsos tortaformába teszem úgy, hogy az oldalára is feljöjjön a tésztából kb 3-4 cm. Villával megszurkálom, és fóliával letakarva mehet a hűtőbe 1-2 órára. Egész éjjelre is mehet a hűtőbe, de ekkor fóliába csomagolom a tésztagombócot. Hűtőből kivéve nyújtom formára.  Ha kézzel készíted a tésztát, akkor a lehető legkevesebbet érintsed!

Krém elkészítése: A tejfölt lecsepegtetem, hozzákeverem a tojásokat és a langyos pudinggal összekeverem.

A torta elkészítése: A hűtőből előveszem a tésztát. A formába szórom a 2 ek darált mandulát, majd rákenem a krémet a tésztára. Az almát, amit előzőleg lemostam, meghámoztam, kimagvaztam, elfeleztem, tetejét bevagdostam (nem vágom át) és citromszelet segítségével bekentem, ráteszem a krémre. Megszórom 2 ek cukor és fél kk fahéj keverékével. 180-200 C° -a előmelegített sütőben 40 -60 percig sütöm, de  20 perc sülés után 1 ek darált mandulával még megszórom és tovább sütöm. (A saját sütődhöz igazodj!) A krémen keresztül a tésztába tűpróba!!!! A sütőből kivéve megkenem a forró alma felszínét baracklekvárral. (Ha folyósabb, akkor csak úgy, ha szilárdabb, akkor vízzel higítva, picit felmelegítve, ecset segítségével.) Óvatosan eltávolítom a forma keretét és hagyom a sütit langyosra hűlni. Ilyenkor nagyon finom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2012 február 17

Szuper. Köszi a receptet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.