finom
6+2 db tojás 6 ek. liszt 6 ek. kristálycukor 3 csomag vanília pudingpor 1 liter tej 8 ek. porcukor 60 dkg eper
A 6 db tojásból, 6 ek. lisztből és 6 ek. cukorból piskótát sütünk, egy kizsírozott, kilisztezett
kb. 25 x 40 cm-es tepsiben.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A 3 db vaníliapudingból, a 8 ek. porcukorral, a 2 db tojássárgájával és 1 liter tejjel, pudingot készítünk. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét, kemény habbá.
Ha a puding elkészült, még forrón,
hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
Ha langyosra hűlt a piskóta, a megmosott, megtisztított és kettévágott földiepreket, szépen
elegyengetjük a piskóta tetején.
Erre ráöntjük a tojásfehérjével elkevert vanília pudingot és
szépen elsimítjuk rajta, majd tetejére reszelünk babapiskótát. Hűtőbe rakjuk, kb. 3-4 órára,
vagy akár egy éjszakára is.
Másnap szeletelhetjük és fogyasztható.
finom
finom
Kedvencem
Finom
Jól néz ki.
Imádom
Finom. Kár hogy nincs még friss eper.
Nagyon guszta. Szivesen megkostolnám.
Nagyon finom! Épp itt az eper szezonja.
Nagyon finom. Lassan itt az ideje, hogy ilyen finomságot süssek. Köszi az ötletet, s a receptet.
Nagyon finom. Én is kipróbálom.
Nagyon finom. Hamarosan terem a kertben eper, ki is fogom prüóbálni.
Finom. Egyik kedvencem.
Finom..
Pont itt az ideje ennek a finom süti elkészitésének.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!