-50 dkg liszt
-1 sütőpor
-20 dkg kristálycukor
-2 cs. vaniliás cukor
- 20 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
Tőltelék
-60-70 dkg friss eper
-4 púpos evőkanál étkezési keményitő
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-10 evőkanál kristálycukor
-Tálaláskor
porcukor ,eper
-1) tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót
-rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat
-kézzel ,,vizes homok ,,állagúra morzsoljuk
2 ) sütőpapirral kibélelt tepsibe beleszorjuk a tészta felét majd tenyérrel lenyomkodjuk
3)az epret alaposan megmossuk,
-konyhai papirtörlővel leitatjuk,róla a felesleges vizet,majd csumázás után késsel feldaraboljuk
-rászorjuk a cukrot,az étkezési keményitőt,izesitjük a citromlével és a citrom reszelt héjával
4) az eperőlteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk és elosztjuk rajta egyenletesen
- a tésztaalap másik felét ráreszeljük az epertöltelék tetejére
5) előmelegitett sütőben 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt ropogósra sütjük
-langyosra kihütjük ,majd felkockázzuk
-porcukorral megszorva ,eperrel diszitve tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!