NAGYON GUSZTA!
Hozzávalók a tésztához:5 tojás, 18 dkg. cukor, 5 kanál víz, 20 dkg. liszt, fél csomag sütőpor.
Krém hozzávalói.6 dl. tej, 2 csomag eper puding, 25 dkg. margari, 20 dkg, cukor.
Tetejére:fél liter eperízü szörp,1.5 dl. víz, 1 csomag zseletin.
10 db, óriás eper
Elkészítés:5 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,5 evőkanál vizet és a liszttel összekevert sütőport.Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Krém:Atejet a pudinggal felfőzzük, hülni tesszük. A margarint a cukorral kikeverjük,és a kihült pudinggal jól elkeverjük.
A szőrpöt a vize a zselatinnal elkeverjük, felfórrósítjuk, nem szabad fórralni, hűtjük.
A kihült tésztát egy olyan tepsibe tesszük, amit nem féltünk a karcolástól.Rákenjük a krémet úgy, hogy teljesen a tepsi széléig kiérjen a krém, így a zselé nem tud lefólyni.Rászeleteljük az epret, és ha már majdnem megdermedt a kocsonyánk egyenletesen elosztjuk a gyümülcsök tetején, Tepsiből szeleteljü,2-3 órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!