Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Román » Erdélyi Raffaello szelet.

felvitel dátuma: 2015-03-21 21:00:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3130
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Kókuszos tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 ek liszt
1 csomag sütőpor
csipet só,1 tk citromlé.

Diós-kakaós tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 ek jóminőségű kakaópor,
2 ek liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 Dr Oetker tejszínízű pudingpor
600 ml tej
250 g vaj Rama vajasíz (Nagyon jó,én mindíg ezt használom krémekhez,nagyon ajánlom!).
Csokoládéforgács ízlés szerint.

Előkészületi idő: 35 perc


Elkészítés:

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk.Ügyeljünk arra,hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan,hogy ne törjön össze.
Szilikonos papírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokos sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt..23x32-es tepsit használtam erre a célra.
Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is,míg a világos sül,addig a robotgép dolgozik.Természetesen akinek ilyen nincs,annak tovább tart kézzel kevergetni. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel,mint a fehéret.Ennek sem kell sok idő,mint 15 perc.Ne süssük túl.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.Bár én langyosan keverem a vajat hozzá,majd fokozatosan a gép csodálatos sima krémmé dolgozza.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk,vagy villával diszítéseket ejtünk a tetejére.Teljesen mindegy,a lényeg,hogy nekünk tetszen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra.Másnap szeletelhetjük kedvünkre.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.