Nagyon gusztusos!!!
800 gr marhahátszín, azaz rostélyos
4 evőkanál olaj
1 közepes hagyma
1 nagyobb sárgarépa
petrezselyemgyökér
1 darab zeller
feketebors
só
2 deci tejszín
zöldpetrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál liszt
2 evőkanálnyi vaj
citromlé
mustár
A húst felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom, és a forró olajon hirtelen megsütöm, mindkét oldalán. Kiemelem az olajból, félreteszem.
Ebben az olajban megpirítom az apróra vágott hagymát, és a zöldségek felét, amit szintén felszeleteltem.
Meghintem az evőkanál liszttel, felöntöm vízzel, legalább 4 decivel, belehelyezem a húsdarabokat, és fedő alatt puhára párolom.
Közben a vajon a zöldségek másik felét, amit julienne ( zsülien ) módon, vagyishogy szép vékonyra, mint a metélttésztát felszeleteltem, megpárolom, később hozzáadva a zöldpetrezselymet.
Mikor a hús puha, újra kiemelem a hússzeleteket, a levét bot mixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, ízesítem citromlével, mustárra, s ha kell, még megsózom. A jó kis mártásba belekeverem a vajon párolt zöldségeket, és visszahelyezem a hússzeleteket.
Ehhez az ételhez illik a burgonya, de én újra csak a knédlit ajánlom, aminek az elkészítési módját a többi receptem között megtaláljátok.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!