Hozzávalók:
40 dkg sima liszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, és 15 dkg rétesliszt ,6 dkg olvasztott tea vajat dolgoztam bele 30 g friss élesztő, 1 dl tejbe futtatva, 2,5 - 3 dl langyos víz, 2 lapos teáskanál só,( Nekem nagyobb a teáskanalam)
Elkészítése:
Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd a liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljuk. Egy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan
30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni
25 - 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!