1 megtisztított szép fácán
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 db sárgarépa
2 db újhagyma
200 gr friss sampinyongomba,
vagy 1 sampinyonkonzerv
100 gr vaj
150 ml főzőtejszín
csipet feketebors
só
1 deci víz
A fácán húsa finom és tiszta.
Egy megtisztított fácánt megsózok, belsejébe egy csokor zöldpetrezselymet helyezek, kivajazott tepsire teszem, körberakom megtisztított, és felszeletelt gombával, sárgarépával, újhagymával, vajszeletekkel. Meglocsolgatom a főzőtejszínnel, megszórom egy kevéske törött borssal az egészet, aláöntöm a vizet, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőbe tolom, és sütöm 1 óra 15 percet. Néha megnézem, meglocsolgatom az alatta levő lével.
Aztán a fólia nélkül készre sütöm, szép pirosra.
Párolt rizzsel, az összes zöldséggel, a gombával tálalom.
Pompás, könnyű étek.
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!