8 palacsinta készre sutve:
3 tojás
fél liter tej, de ennek fele lehet szódaviz is
csipetnyi só
1 kk cukor
20 dkg liszt
A karamell ontethez:
fél csomag vaj
1 ek méz
4-5 ek cukor
csipetnyi só
idénygyumolcs pl. oszibarack, sárgabarack
1 doboz fagylalt vagy jégkrém
A palacsintákat megsutom. Ha a palacsinták megsultek, elkészítem a karamellizált gyumolcsot hozzá. Felolvasztom a vajat, majd teszek bele csipetnyi sót, utána 1 ek mézet és felhevitem. Majd 4-5 ek cukrot teszek bele, és halványbarnára pirítom az egészet. Amikor ez kész, beleteszem a felkockázott gyumolcsot. Óvatosan osszekeverem a gyumolccsel, amig a karamell meglágyul, ez már csak 1-2 perc, folyóssá válik, de pont úgy a jó!
Ebéd elott eloveszem a jégkrémet a fagyasztóból, hogy mire eljutunk a desszertig, kicsit meglágyuljon.
1 palacsintába 1 nagy ek jégkrémet teszek. Negyedébe hajtom a palacsintát, a tetejét meglocsolom a karamell ontettel, úgy hogy gyumolcs is keruljon rá.
TIPP: Egy személynek legalább 2 palacsintát tálaljunk, mert egy darab úgysem lesz elég.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!