Hozzávalók:
2,5 dl langyos tejben 1 csomag (5 dkg)élesztőt megfuttatni - 1 ek. cukor pici liszttel megszórva
50 dkg liszt szitálva egy tálba, közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, jól kidolgozni közben 6 dkg vajat belecsurgatni.
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük
Elkészitése:
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 bő púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával és lágyan, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában - az előzőkhöz hasonlóan bőségesen kivajazott jénaiba, vagy tortaformába teszem.
Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük
Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!