Fánk
6 dl tej
50 g élesztő
5 db tojássárgája
1 teáskanál só,
4 evőkanál cukor
4 EK olaj
4 EK rum
1 kg liszt
1 l olaj a sütéséhez
A tejet meg melegítem a cukorral, sóval langyosra, élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalókkal simára dolgozom, a végén a 4 EK olajat bele dolgozom. Hagyom duplára meg kelni majd fánk szaggatóval kiszaggatom. És még olyan 20 percig hagyom kelni. A olajt fel melegítem de vigyázni nem túl forróra. Minden fánknak a közepébe az újammal lyukat szurok és az alsó részel felfelé teszem az olajba. fedővel letakarva az első oldalát meg fordítom és azt már fedő nélkül sütöm.
( A rumtól a tészta nem szívja fel az olajt )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!