Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Farsangi ételek receptek » Farsangi fánk

felvitel dátuma: 2015-01-16 08:23:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2516
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:

 

  • 5 dkg élesztő
  •  5 dl langyos tej
  • 70 dkg liszt
  • 3 kanál cukor
  • 2 tojás
  • 2 kanál olaj
  • reszelt citromhéj
  • porcukor a tetejére
  • bármilyen házi készítésű lekvár
  • olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést formálunk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, s kevés langyos tejet öntünk . Miután felfutott az élesztő, a maradék tejjel és többi hozzávalóval addig dolgozzuk (dagasztjuk) a tésztát, amíg elválik az edény falától, és a kezünktől . Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük( kb. fél óra) , majd lisztezett nyújtólapra borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval, vagy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat, majd pár percre letakarjuk, hogy kissé megkeljenek. Az asztalon lévő felükkel fölfelé egyenként belehelyezzük az előzőleg serpenyőben fölforrrósított olajba, s pirulás után megfordítjuk , majd a másik felüket is szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve lekvárral tálaljuk ( nálunk most áfonya lekvár volt mellé).

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.