8 db fagyasztott rák ízű halrudacska
45 gr szója granulátom
100 gr reszelt sajt
2 db tojás
4 evőkanál zsemlyemorzsa
1 kiskanál őrölt kömény
2 kiskanál vegeta
só
olaj a sütéshez
A szóját leforrázom, 15 percig hagyom állni, leszűröm, a vizet belőle kinyomkodom.
A halrudacskákat még fagyasztott állapotban lereszelem, a lehasadó részeket késsel apróra vágom.
A szóját, a reszelt halrudacskákat, a reszelt sajtot összekeverem, beleteszem a tojásokat, a fűszereket, megsózom, hozzákeverem a zsemlyemorzsát, hogy a massza jól formálható legyen.
Kissé lapos fasírtokat készítek, zsemlyemorzsába forgatom őket, forró olajban kisütöm őket.
Friss kenyérrel, salátával tálalom.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: nem illik hozzá más fűszer, próbáltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!