2 Pulykaszárny (összesen 1,4 kg volt)
Néhány gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, paprika, mustár
100 g vaj
néhány evőkanál olaj
100 ml fehérbor +100 ml víz
1 db sütőbe való zacskó
A pulykaszárnyakat feldaraboltam hogy jobban elférjenek.
A mustárt, kakukkfüvet, kevés sót és a felaprított fokhagymát jól összekevertem a puha vajjal.
Bevágtam a bőrt a szárnyakon, kitágítottam a nyílásokat és benyomkodtam a vajas masszát a bőr alá.
Aztán kívülről megmaszíroztam őket sóval, borssal és piros (édes) paprikával.
Egy sütő zacskóba tettem a szárnyakat, melléjük néhány darab krumplit, rájuköntöttem a bort, vizet és olajat. Lezártam a zacskót és be a sütőbe.
Csak annyi a baj hogy már nem emlékszem mennyi ideig volt a sütőben. Azt hiszem megnéztem mit ír a sütőzacskók csomagolásán.
Tokaji sárga muskotály használtam, imádom azt a bort.
Krumplipürével és céklasalátával tálaltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!