Gluténmentes piskóta:
6 db tojás
10evőkanál Mantler liszt
2 evőkanál kakaópor
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 csomag van.cukor
Töltelék:
5dl tejszín (Bianca,Hulala,Oké...)
20-30 dkg magozott meggy
konyak
3-4 evőkanál porcukor
3-5 evőkanál kukoricakeményítő
víz
Meggy a díszítéshez
A piskótát elkészítem. Ha nem gluténmentes piskótát szeretnénk kapni,akkor a mantler liszt helyett,búzalisztet használunk. Egy kerek tortaformába tesszük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a piskótát.
Ameddig a piskótánk sül elkészítjük a meggyes tölteléket.
Egy edénybe beleteszem a megyyyet a porcukrot és egy kevés meggylevet.Tűzhelyen elkezdem melegíteni,közben a keményítőt kikeverem a vízzel(annyi vizet adok hozzá,hogy csomómentesen ki tudjam keverni a keményítőt).És beleöntöm a simára kevert keményítőt az edénybe.Folyamatos kevergetés mellett sűrű állagúra főzöm. Ha fagyasztott meggyet használsz,akkor főzés közben még engedni fog levet a gyümölcs,de az nem baj,csak olyankor több keményítőt kell használni. A tűzhelyről levéve félreteszem. A tejszínt kemény habbá verem.
Miután megsült a piskótánk és már hűlt egy kicsit 3 egyenlő részre felvágom.
Az alsó lapot meglocsolom egy kevés konyakkal,ráteszem a meggyes töltelék felét és tejszínhabot.(a tejszínt úgy osztom el,hogy a tetjére és az oldalára is maradjon krém)Erre kerül a 2.lap és ugyanúgy meglocsolom konyakkal,ráteszem a maradék meggyes tölteléket és tejszínhab kerül rá,erre teszem a 3.lapot. A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal fejezem be.
Díszíthetem marcipánból készült figurákkal,gyümölcsökkel,cukorgyöngyökkel..
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!