Levesbetéthez:
Először a levesbetétet készítjük el: a burgonyákat megtörjük vagy lereszeljük, üsszedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy egészen kevés vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Kis gombócokat formálunk belőle. A felkockázott húst hidegvízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított és egyformára felvágott zöldséget. Olyan negyed óra múlva a kisebb darabokra szedett gombát is. Egy fűszerzacskóban a levesbe lógatjuk a fél citromot, a vöröshagymát és az egész borsot. Beletesszük a gombócokat. Amikor minden puhára főtt, a vajból és a lisztből rántást készítünk (lehet piros is), kivesszük a fűszerzacskót és behabarjuk a levest. Sóval, citromlével, tejszínnel ízesítjük és tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
http://haspok.blog.hu
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!