1,5 kg ponty
30 dkg vöröshagyma
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
5 dkg fűszerpaprika
adalékmentes só, ízlés szerint
Erős Pista, ízlés szerint
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, sózzuk. Legalább 2 órán keresztül főzzük. (A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.) Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és további 20 percig főzzük.Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!