1,5 kg oldalas
5 nagy cikk fokhagyma
15 dkg zsír
só
bors
1 kg krumpli
vaj és tej
só
Az oldalast a csontoknál feldarabolom, sózom, borsozom. Így hagyom állni egy órán át. A zsírt a tepsi aljára teszem, rárakom a darabolt húst. A fokhagymát átpréselem és mindegyik húsra teszek belőle. A hús alá öntök 1,5 dl vizet. Alufóliával befedem a tepsit és közepes hőmérsékleten másfél óráig párolom a húst, majd leveszem a fóliát és még fél óráig anélkül sütöm. A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, majd vajjal és tejjel kikeverem. Savanyúsággal tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!