Levesben főtt marhahús és vegyes zöldség
3 babérlevél
1 kk. mustár
só
bors
2 dl tejföl
kevés leves
2 zsömle
2 tojás
10 dkg liszt
víz
1 kis fej hagyma
1ek zsír
1/2 cs petrezselyemzöld
só
bors
A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm és jól összeforralom.
A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom. A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem. A lisztből, tojásból és vízből tésztát keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom és jól elkeverem. Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. A mártást a húsra szedem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!