40 dkg bacon szalonna
50 dkg csirke mell
fokhagymás só
2 dl tej
50 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg sajt
2- 3 zöld hagyma
pici petrezselyem zöldje, pici bors
A csirke mellet kiklopfolom, kb. téglalap alapra. Meg szórom fokhagymás sóval, le öntöm a tejjel.
Ebbe kb 2 órát hagyom állni.
A megtisztított burgonyát kockára vágom sós vízben főzöm.
Ha megfőt, leszűröm. és hagyom teljesen lecsöpögni, és kihűlni.
Közben egy őzgerinc formát enyhén kikenem olajjal.
És kibélelem a baconszalonnával, úgy hogy a széleit a végén vissza tudjam hajtani.
Erre terítem a csirke mellet, amiről leöntöttem a tejet.
A sajtot apró kockára darabolom, a petrezselyemzöldet apróra összevágom.
A zöldhagymát lekarikázom, 2 kisebb tojást összekavarom a borssal, pici sóval.
Ezeket összekeverem, végül hozzá adom a főtt burgonyát.
A burgonyás keveréket belekanalazom az őzgerincbe.
Picit összetömörítem a kanállal.
Ráhajtom a kilógó hús széleit, és a szalonna vissza maradt részét.
Az őzgerincet beleteszem egy tepsibe, úgy hogy a kicsorduló lé, és zsíradék ne a tűzhelybe menjen.
Előmelegített sütőben 40- 50 percig sütöm.
Kiveszem a sütőből és óvatosan ráborítom egy peremes tepsire vagy jénaira.
Le húzom róla az őzgerinc formát, további 15 -20 percig sütöm, pirítom a tetejét.
A töltelék végett köretet nem igényel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!