Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szilveszteri ételek receptek » Fűszeres mézes pogácsák

felvitel dátuma: 2012-12-29 20:42:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3065
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók kb.80 darabhoz

125g méz

125g vaj/margarin

3db tojás

250g porcukor

½ citrom leve és reszelt héja

250g finomliszt

250g rozsliszt (nem muszáj ez is lehet finomliszt)

1kk.szódabikarbóna

2evő k.mézeskalácsfűszerkeverék

 

A díszítéshez:

200g tortabevonó étcsokoládé

100g fehér csokoládé

2+2ek. Napraforgóolaj

Előkészületi idő: 330 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

Felolvasztjuk a mézet a vajat/margarint és hagyjuk langyosra hűlni.

A tojásokat egy keverőtálba beleütjük és eldolgozzuk a porcukorral

és a citromlével,majd hozzá adjuk a mézes keveréket.

 

A finomlisztet átszitáljuk,összevegyítjük a rozsliszttel,a szódabikarbónával

a mézeskalácsfűszerkeverékkel, és a citromhéjjal.

Több részletben a mézes-tojásos alaphoz adjuk,fakanállal jól össze dolgozzuk(egyelőre lágy ragacsos masszát kapunk)

Folpakkal letakarjuk,és éjszakára (de legalább 5 órára) hűtőben pihentetjük.

A tepsiket kibéleljük sütőpapírral (3-4)

A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk,cipót formálunk belőle,és 8

részre osztjuk,és kb.4cm átmérőjű rudakat sodrunk belölük.

Mindegyiket 10 egyenlő darabba vágjuk.Lisztes kézzel golyókat formálunk belőle,és 4-5 cm távolságra tepsibe rakjuk (sütés közben duplájára nőnek).

A sütőt előmelegítjük 200 fokra,és 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük a pogácsákat.Még melegen /húslapáttal/ leválasztjuk őket a sütőpapírról és

rácsra rakosgatjuk őket és kihűtjük.

 

Díszítés:A tortabevonó ét és a fehér csokoládét két külön lábasba tördeljük,meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk,elkeverjük benne 2-2 ek.étolajat.A pogácsák egyik felét az étcsokoba,másik felét a fehér csokiba mártjuk,rácsra rakosgatjuk.Tetejüket cikk-cakk vonalban vékony sugárban meglocsoljuk az ellenkező színű csokoládéval, majd hagyjuk megdermedni.

Sütőpapirral rétegezve fém dobozba tároljuk.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.